Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Άγιο Όρος. Ψηφιακή Εποχή / Mount Athos. Digital Era


Project Manager: Κωνσταντίνος Τζώρτζης
Αρχισυνταξία - Σενάριο: Κωστής Ζαφειράκης
Μοντάζ: Νίκος Καλαβρυτινός
Παραγωγοί: Νίκος Βερβερίδης, Πέτρος Αδαμαντίδης
Creative Producer: Γιούλη Παπκοικονόμου
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης

Με αφετηρία το έργο της ψηφιοποίησης των θησαυρών του Αγίου Όρους, η σειρά ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων, σε παραγωγή COSMOTE TV, σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture και σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Κώστα Αυγέρη, παρουσιάζει τον μοναδικό πολιτιστικό πλούτο της Αθωνικής Πολιτείας αναδεικνύοντας, τελικά, έναν παγκόσμιο θησαυρό: την αγιορείτικη κληρονομιά.

To πρώτο επεισόδιο αφιερώνεται στην Ιστορία του Αγίου Όρους. Δημιουργείται ο «ιστορικός χάρτης» που εστιάζει σε στοιχεία, ντοκουμέντα και πληροφορίες που υπογραμμίζουν και τεκμηριώνουν την παγκόσμια σημασία της Ιερής Πολιτείας. Περιηγούμαστε στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τις αφηγήσεις των μοναχών, αλλά και κορυφαίων επιστημόνων. Ανακαλύπτουμε γνωστές και άγνωστες ιστορίες γύρω από τη Μονή Παντοκράτορος, τη Μονή Ξενοφώντος, τη Μονή Βατοπαιδίου, τη Μονή Αγίου Παύλου, τη Μονή Σιμωνόπετρας καθώς και το Πρωτάτο που εδρεύει στις Καρυές. Εστιάζουμε σε ιστορίες και θρύλους, σε θέματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Απριλίου στις 21:00 στο COSMOTE HISTORY HD σε ταυτόχρονη προβολή, ελεύθερη για το κοινό, μέσα από το κανάλι της COSMOTE HISTORY στο Youtube.